Velünk kerek a világ!

Játék labdák

A labdával, mint eszközzel már ősi Kínában és Egyiptomban i.e. 2500 körül játszottak. Az akkori labdák különböző anyagokból készültek pl. állatbőr, parafa. Népszerűsége a labdáknak a századok folyamán nem csökkent egyre elterjedtebb lett, így manapság gyermekkortól az idősebb korig igen népszerű játék. Az elmúlt évszázad során rengeteg új és változatos labdajáték alakult ki, és mindegyik külön meghatározza az elfogadott labda méretét és tulajdonságait.

clear

HDPE labdák

HDPE nagy sűrűségű polietilén, mely lineáris szerkezetű, kristályossági foka és sűrűsége nagyobb, olvadáspontja magasabb (125-135 °C), szilárdsági értékei jobbak, mint az elágazott szerkezetű kis sűrűségű polietiléné (LDPE). HDPE anyagból készülő labdáinkat főleg kültéri felhasználásra ajánljuk, mivel ellenállóbbak az időjárással (pl. fagy) szemben. Magas hő tágulási együtthatóval rendelkezik. HDPE anyagból készült labdáknak merevsége a hőmérséklet ingadozásával együtt változik. Nappal lágy, éjszaka keménnyé válik, ez a jelenség főleg a nyári időszakban jól megfigyelhető.

clear

PP labdák

A polipropilén hőre lágyuló polimer, melyet a vegyipar állít elő és felhasználása elterjedt az évek alatt. A polipropilén olyan masszív és rugalmas, gazdaságos anyag, amely más, hőre lágyuló műanyagnál fel nem lelhető fizikai, kémiai, mechanikai, termikus és elektronikus tulajdonságokat ötvöz. A polipropilén egyike a legjobb vegyszerállósággal rendelkező anyagoknak és rendkívül ellenálló az elektrolitikus behatással szemben, jó villamos szigetelő képességgel, alacsony dielektromos állandóval és kis dielektromos veszteségi tényezővel rendelkezik.

clear